1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Не са установени замърсявания по речните корита в Пловдивска област

Не са установени замърсявания по речните корита в Пловдивска област

На много от местата с установени замърсявания през 2015 г., през тази година вече са избегнати

Експертите от РИОСВ – Пловдив са извършили проверки на речните корита в Пловдивска област и не са констатирали нарушения. Резултатите от инспекциите на място показват, че са почистени участъци от леглата на дерета и реки, замърсени с отпадъци. Констатирано е, че на много от местата с установени замърсявания през 2015 г., през тази година вече са избегнати.

Във всичките 17 общини на областта са извършени проверки от експертите на РИОСВ – Пловдив съвместно с представителите на общините и на пътната инфраструктура. Не са констатирани замърсявания на пътища, земни платна, пътни съоръжения, обслужващи зони, крайпътни обслужващи комплекси и опорните им пунктове. На две от населените места в община Стамболийски – в Ново село и Три водици, са дадени предписания в кратки срокове, които са изпълнени.

За тази година няма съставени актове. Издадени са 2 наказателни постановления по съставени през 2015 г. актове, които са пренесени за тази година. На кмета на с. Калековец е наложена глоба в размер на 1400 лв., а на кмета на община Хисаря – на стойност 3000 лв.

Проверките на речните корита и пътната инфраструктура са извършени по заповеди на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.