1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. “Новото тракийско злато“ на Ваканция&СПА ЕКСПО 2014

“Новото тракийско злато“ на Ваканция&СПА ЕКСПО 2014

Събитието ще се проведе от 13 до 15 февруари в столичния Интер Експо център

Трансродопският веломаршрут и Уикендът на отворените врати на "Новото тракийско злато" през април в Източните Родопи, са акцентите в участието на НТЗ в 31-то издание на Ваканция&СПА ЕКСПО. За пети пореден път проектът „Новото тракийско злато“ съвместно с мрежата си в Източните Родопи, ще се представи на най-голямата международна туристическа борса в България, която се открива утре.

Заповядайте от 13 до 15 февруари на щанда на "Новото тракийско злато" в Интер Експо център в София, зала 3, номер на щанда Е-25!

На щанда на НТЗ ще намерите орехи и бадеми от Ивайловград, вино от Тънково и Поповец, два вида сусамов тахан - бял биохан от Кондово и тъмен тахан от Ивайловград, разнообразна туристическа литература за Източните Родопи: пътеводители, Кросбил пътеводител за екотуристи и природолюбители (на англ. език), книги и карти, сред които и най-новата туристическа карта за Родопите ТРАНСРОДОПИ, както и ръчно изработени сувенири.

На 13 февруари от 12:00 ч. в зала „Пирин“ е насрочена специалната презентация на „Новото тракийско злато“. Екипът на проекта ще представи информация за Трансродопския веломаршрут и най-новата ни инициатива - Уикенд на отворените врати на "Новото тракийско злато" през април в Източните Родопи.

За проекта „Новото тракийско злато“

„Новото тракийско злато” e петгодишен проект (2009-2014 г.) за устойчивото развитие на Източните Родопи, финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия, най-голямата благотворителна лотария на страната. По проекта работят български и холандски експерти екотуризъм, устойчиво развитие,  биоразнообразие/дива природа, биологично земеделие, ПР и комуникации. В подкрепа на екипа са ангажирани холандските организации  АРК с опит в опазването на околната среда и Авалон, специализирана в развитието на биологично земеделие.

 „Новото тракийско злато” е уникален проект, съчетаващ в интегриран подход работата по три компонента: дива природа, биологично земеделие и екотуризъм.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.