1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Областният управител на Русе Стефко Бурджиев призова гражданите да се включат в акцията "Часът на Земята"

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев призова гражданите да се включат в акцията "Часът на Земята"

Тази година кампанията се провежда на 31 март от 20.30 ч.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев призова гражданите да се включат в акцията "Часът на Земята", която тази година се провежда на 31 март от 20.30 ч.

В писмо до кметовете от осемте общини в област Русе Бурджиев апелира всички институции и граждани на територията на областта да се включат в световната кампания. "Така всички ще засвидетелстваме съпричастност към решаването на проблемите, свързани с климатичните промени", пише в писмото до кметовете.

Всяка община може да се включи в инициативата с изгасянето на архитектурно-художественото осветление на обществените сгради от 20:30 до 21:30 часа на 31 март 2012 г.

"Часът на Земята" е най-голямата глобална кампания, посветена на справянето с климатичните промени. В рамките на един час хиляди хора по цял свят изгасят осветлението си в продължение на един час в знак на съпричастност с усилията за справяне с това глобално предизвикателство. Миналата година в инициативата са се включили 5251 града в 135 страни от всички континенти, а участниците са били над 2 милиарда.

Община Русе ще се включи в кампанията "Часът на Земята 2012", съобщи местната управа. На 31 март от 20.30 часа до 21.30 часа ще бъде изгасено архитектурно-художественото осветление на Паметника на Свободата и на сградите на общината, Русенския исторически музей, Русенския окръжен съд, Русенската опера, информационния център "Европа Директно" и Туристическия информационен център.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.