1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Струмяни ще превърне всички нерегламентирани сметища в люлякови градини

Община Струмяни ще превърне всички нерегламентирани сметища в люлякови градини

Това е поредната акция, посветена на опазването на природата

Община Струмяни ще превърне всички нерегламентирани сметища в района в люлякови градини, съобщи БТА.

Това е поредната акция, посветена на опазването на природата, с която община Струмяни се присъединява към инициативата на 12 май "Да изчистим България за един ден". След масовото пролетно почистване, в което се включиха стотици жители на общината, последва озеленяването на улици с дървета и "осиновяването" им от ученици и обществени организации, припомниха от общината. Сега се организира акцията за възстановяването на терените на нерегламентираните сметища и превръщането им в люлякови градини.

"Много бихме искали да имаме и рози, но финансовото състояние на общината и наследените задължения ни налагат скромни разходи и пестеливост", каза по повод начинанието кметът на община Струмяни Емил Илиев.

"За сметка на това люлякови храсти растат в изобилие в общината и можем да се справим. Желанието ни е община Струмяни да стане по-чиста, зелена и приветлива", уточни Илиев.

В акцията на 12 май ще се включат представители на клубове, фирми, неправителствени организации. Общината предвижда да награди с посадъчен материал и цветя жителите на три от най-добре поддържаните улици в общината.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.