1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Велико Търново участва в Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Община Велико Търново участва в Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Инициативата ще се проведе в периода 17-25 ноември

Община Велико Търново участва в Европейска седмица за намаляване на отпадъците /ЕСНО/, съобщиха от пресцентъра на общината. В периода 17-25 ноември тази година събитието ще се проведе за четвърта поредна година.

Инициативата, стартирала като проект, финансиран по програмата LIFE+ на Европейската комисия, е под патронажа на комисаря за околна среда Янез Поточник, като Република България се включва за първи път в нея. Благодарение на успеха на предишните си издания, ЕСНО вече играе важна роля в повишаване на осведомеността по отношение на стратегиите и политиките за предотвратяване на отпадъците в държавите членки на Европейския съюз.

Община Велико Търново, заедно с Министерството на околната среда и водите, подкрепя изцяло инициативата и е партньор на Асоциацията на еколозите от общините в България – АСЕКОБ, която е организатор на националната кампания за България през тази година.

Община В. Търново се обръща към всички мрежи от организации, училища и учебни заведения, представители на бизнеса и жители на общината, да предложат своите идеи за предотвратяване образуването на отпадъци, на всички етапи на продуктовия цикъл, от производството до потреблението и повторната употреба, защото както казва министърът на околната среда и водите Нона Караджова – „Това е инвестиция за по-добро бъдеще!”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.