1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Общини получиха държавни имоти за реализиране на социални и екологични проекти

Общини получиха държавни имоти за реализиране на социални и екологични проекти

Това се посочва в съобщение на правителствената пресслужба

Няколко общини получиха безвъзмездно държавни имоти, на които да бъдат реализирани различни социални и екологични проекти.

Правителството прехвърли безвъзмездно на община Долна баня правото на собственост върху бивше военно поделение в местността "Циганското меше". Местната власт ще използва имота, който е с площ от 48 дка и с 25 сгради, за построяване на дом за възрастни хора> Средствата за реализирането на проекта трябва да дойдат от оперативните програми.

Община Смолян получи собствеността върху депото за битови отпадъци в землището на града. Площта на сметището е 112 дка, а имотът е необходим за реконструкция и модернизация на регионалното депо за твърди битови отпадъци, се посочва в съобщение на правителствената пресслужба.

Очаква се реализирането на проекта да разреши много от проблемите, свързани с третирането и управлението на битовите отпадъци на три общини на територията на област Смолян. Имот от 4,5 дка в столичния кв. "Младост 3" вече не е собственост на Министерството на отбраната. Теренът се предоставя на Столичната община за изграждане на православен храм "Рождество Христово".

С решението на кабинета общината получава и части от още два поземлени имота, необходими ѝ за строителството на метрото. Досега имотите бяха на транспортното и земеделското министерства. Терените попадат в трасето на метрото от бул. "Александър Малинов" до летище София в участъка от "Крайречен булевард" до метростанция 23 "Летищен комплекс".

С друго решение се променя статутът на три имота в област Силистра от частна в публична държавна собственост. Имотите – ветеринарни лечебници в Тутракан и Дулово и работни кабинети и складови помещения в Силистра, са с предоставени права за управление на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.