1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обявеното за днес протестно шествие "Туристи навред за горите" се отлага за 5 юли

Обявеното за днес протестно шествие "Туристи навред за горите" се отлага за 5 юли

Идеята е участниците да могат да се включат като доброволци в погасяването на пожара в "Бистришко бранище" на Витоша

Обявеното за днес протестно шествие "Туристи навред за горите" се отлага за четвъртък (5 юли). За промяната съобщиха организаторите му рано сутринта в социалните мрежи. Идеята им е участниците във вече регулярните протести за горите да могат да се включат като доброволци в погасяването на пожара в "Бистришко бранище" на Витоша. Вече трети ден продължават опитите бедствието да бъде овладяно от пожарникари, горски служители и граждани. 

Вместо шествие от 18.30 ч. на Орлов мост граждани на София ще изразят своята солидарност към доброволците и огнеборците на Витоша, както и към днешните протести за "Морската градина" на Варна и за парк "Бедечка" в Стара Загора. Събитието е съгласувано с общината, а коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" се присъедини публично към него.

На 5 юли граждани ще продължат да настояват публично Народното събрание да не оставя спорните текстове в Закона за горите, след като депутатите приеха ветото на президента върху закона. Тази сутрин в парламента тече обществено обсъждане на промените в Закона за горите, на което присъстват представители на коалицията "За да остане природа в България".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.