1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Очакват се повишения на речните нива

Очакват се повишения на речните нива

Обявен е жълт код за дъжд в седемнадесет области

През денонощието от 8ч. на 11 март до 8ч. на 12 март водните нива в Дунавския басейн са продължили да се повишават, в резултат на регистрирани валежи и оттичане в долните течения на наблюдаваните реки. В останалата част от страната речните нива са останали без съществени изменения или са се повишили незначително на места.

Водните количества на реките в почти цялата страна са около праговете за високи води.Около и под прага за средни води са водните количества на реките: Врана при с. Кочово, Айтоска при с. Камено,Факийска при с.Зидарово, Ропотамо при с. Веселие (Черноморски басейн).

Подробна информация за регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните реки по автоматични и конвенционални станции на НИМХ може да видите на страницата на Министерството на околната среда и водите.

Националният институт по метеорология и  хидрология обяви за днес жълт код за  дъжд в седемнадесет области : Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София област, София, Перник, Кюстендил и  Благоевград.

Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. За това предупреждават от пресцентъра на ековедомството.

За понеделник е обявен  оранжев код за вятър и силно вълнение в Черно море. За Бургас - оранжев код. Вятър от североизток 15-22 м/с. Вълнение на морето 4-5 бала.

Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания.

За Добрич и Варна е обявен жълт код. Вятър от североизток 15-20 м/с. Вълнение на морето - 4 бала.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.