1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Oнлайн събитие на тема "Възстановяване на нашата планета"

Oнлайн събитие на тема "Възстановяване на нашата планета"

Днес е 51-то издание на Деня на Земята

22 април, отбелязваме 51-то издание на Денят на Земята – ежегодно събитие, което се провежда, за да демонстрира подкрепа за опазването на околната среда. Денят на Земята се отбелязва от над половин милиард души.

Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

Тази година на 22 април в 19:00 часа ще се проведе онлайн събитие на тема "Възстановяване на нашата планета" в сайта EarthDay.org. То ще включва разнообразие от семинари, панели и специални изпълнения за популяризиране на зелените технологии и за споделяне на иновативни методи за възстановяване на екосистемата в света като повторно залесяване, регенеративно земеделие и глобални почиствания.

Събитието ще бъде достъпно за предаване на живо чрез Earthday.org и различните социални медии на организацията, включително earthdaynetwork в Instagram.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.