1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Опазването на кафявата мечка ще обсъдят МОСВ, ИАГ и НПО

Опазването на кафявата мечка ще обсъдят МОСВ, ИАГ и НПО

МОСВ отправя покана към представители на държавните горски и ловни стопанства, ловни сдружения и неправителствени организации, ангажирани с проблемите по опазване на кафявата мечка

На 18 юни (петък) срещата с неправителствените организации (НПО) в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще е тематична – за опазването на защитения вид кафява мечка  (Ursus arctos). Ръководствата на МОСВ, Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) към МЗХГ и представители на НПО ще се срещнат във връзка с намерените през изминалите десетина дни мечета в региона на Смолян.

Зам.-министърът на околната среда и водите Емилия Тончева покани на работната среща директора на ИАГ Александър Дунчев. Поканени са и директорите на  Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) инж. Здравко Бакалов и на Регионалната дирекция по горите (РДГ) – Смолян инж. Венцислав Фурлански. МОСВ отправя покана към представители на държавните горски и ловни стопанства, ловни сдружения и неправителствени организации, ангажирани с проблемите по опазване на кафявата мечка.

Традиционните срещи с НПО се провеждат в МОСВ всеки петък от 14 часа по инициатива на министъра на околната среда и водите Асен Личев.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.