1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. От днес до 30 март в София ще се проведат конгрес и конференция на екологични теми

От днес до 30 март в София ще се проведат конгрес и конференция на екологични теми

Над 250 фирми от 30 държави ще представят иновативни технологии и продукти

От днес до 30 март в София ще се проведат две важни бизнес събития - Осми международен конгрес за възобновяема енергия и енергийна ефективност за Югоизточна Европа и Третата международна конференция за управление на отпадъци и рециклиране "Save the Planet", съобщиха организаторите.

Осмият международен конгрес за енергийна ефективност и възобновяема енергия и международните бизнес изложби Булконтрола и Вода София ще бъдат открити днес в 9:00 часа в Интер Експо София.

Над 80 лектори от Европа, Северна Америка и Азия ще вземат участие в конгреса и съпътстващите го събития. На изложбите пък над 250 фирми от 30 държави ще представят иновативни технологии и продукти. Участници в конгреса ще бъдат Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма, Цветан Димитров, заместник-министър на земеделието и храните, Добромир Симидчиев, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, Евдокия Манева, заместник-министър на околната среда и водите, Александър Църквеняков, посланик на Сърбия в България, от страна на сръбското председателство на Организацията за черноморско икономическо коопериране, Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България и др.

Непосредствено след откриването, в интервала между 9.30 и 10 часа, ще бъдат обявени резултатите и връчени наградите на конкурса за Най-добра българска екообщина. Такъв конкурс се провежда за първи път у нас. Интересът към него е много голям. Първите награди ще връчи министър Добрев, вторите – Манева, третите – Симидчиев. Първото изказване е на НП Джеймс Уорлик.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.