1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. От рециклиращата промишленост ще протестират срещу законопроекта за управление на отпадъците

От рециклиращата промишленост ще протестират срещу законопроекта за управление на отпадъците

Според браншовите организации няма желание за диалог и намиране на работещи решения за проблемите в отрасъла

Очаква се над 350 тежкотоварни МПС-та от цялата страна да участват в протестното шествие на Асоциацията на рециклиращата индустрия и Българската асоциация по рециклиране.

За пореден път от рециклиращата промишленост ще протестират срещу законопроекта за управление на отпадъците. Представителите на този отрасъл са на мнение, че държавата прилага към тях ограничителен и рестриктивен подход.

Според браншовите организации няма желание за диалог и намиране на работещи решения за проблемите в отрасъла. Очаква се днес, 7 март, да бъдат представени декларацията и мерките, които от бранша обмислят да предприемат, за да спрат законопроекта.

Във връзка с провеждането на автошествието от Асоциация на рециклиращата индустрия и Българска асоциация по рециклиране, гражданите на София трябва да имат предвид следното - сборен пункт на участниците в автошествието се организира на детелината на бул. "Ботевградско шосе” – Околовръстен път от 10:00 часа.

То ще премине по следния маршрут: от бул.”Ботевградско шосе”, пл.”Подуяне”, бул.”Ген. Данаил Николаев”, пл. Сточна гара, бул. ”Сливница” до Околовръстен път, като в автошествията участват до 200 леки и товарни автомобила.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.