1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Откриват Алея на птиците в Борисовата градина

Откриват Алея на птиците в Борисовата градина

Снимка:

Събитието е част от кампанията на Столична община за отбелязване на 135 години от създаването на най-големия парк в София

С уъркшоп, посветен на птиците, и тематично обучение за разпознаване на птици за деца ще бъде открита новата Алея на птиците в парк „Княз-Борисова градина“ в събота (14 октомври) от 11 часа. Събитието е част от кампанията на Столична община за отбелязване на 135 години от създаването на най-големия парк в София.

Табели, които разказват за най-характерните и най-любопитните навици на птиците, обитаващи парка, ще бъдат разположени покрай една от централните му алеи, която се намира покрай стадион „Българска армия“, успоредна на бул. „Цариградско шосе“ (в близост до „Маймунарника“). В рамките на инициативата ще бъде обособено и място за хранене на птици, на което всеки желаещ, ще има възможност да се опита да нахрани сам, от ръката си, птица в парка.


Уъркшопът за направа на хранилка за птици от подръчни материали и обучението за деца за разпознаване на птици ще бъдат проведени от екип на Българското дружество за защита на птиците и ще продължат от 11:00 до 14:00 часа на обособена локация покрай Алеята на птиците. За участие са канени всички деца (и техните родители) на възраст между 3 и 12 години, като единственото условие за участие е всеки да си донесе празно пластмасово шише и 2 молива.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.