1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пандата на WWF разказва за възстановяване на редки видове в 10 природни парка на България

Пандата на WWF разказва за възстановяване на редки видове в 10 природни парка на България

Инициативата ще продължи до 30.09.2013 г.

„Знаете ли че само 5% от площта на България са защитени паркове и резервати? Искате ли да станете посланици на кампанията за съхранение на дома на редки и застрашени растителни и животински видове на България?”

В продължение на 8 дни Пандата на WWF България ще провокира с тези и други интригуващи въпроси посетителите на столичните паркове Борисова градина и Южен парк и ще им разказва за 10 от 11-те природни парка на България.

През юни 2012 г. WWF България и Societe Generale Експресбанк стартират проект за възстановяване на редки и застрашени видове в 10 природни парка в България: Витоша, Златни пясъци, Русенски Лом, Шуменско плато, Българка, Персина, Врачански Балкан, Рилски манастир, Сините камъни и Странджа. Инициативата е част от най-големия досега проект за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видове в България. Общата площ, която програмата обхваща, е над 130 000
кв. метра природни паркове. В проекта WWF работи в тясна връзка с администрациите на 10-те природни парка, които са част от Изпълнителна агенция по горите.

От началото на тази седмица Societe Generale Експресбанк и WWF България ще споделят с любителите на българската природа резултатите на инициативата до момента, планираните дейности до края на 2013 г., както и интересни факти, свързани с 10-те природни парка, включени в проекта.

До 30.09.2013 г. от 16:30 до 19:30 ч., а през уикенда цял ден, от 10:00 до 19:00 ч., Пандата на WWF ще гостува на два столични парка - Борисова градина и Южен парк – а представители на неправителствената организация ще разказват на посетителите за проекта за възстановяване на редки и застрашени видове в 10 природни парка на България.

Всеки приятел на българската природа ще има възможност да стане посланик на кампанията за 10-те природни парка, разпространявайки интересна и полезна информация за тях. Желаещите да се включат в кампанията и да срещнат Пандата на WWF могат да разберат къде ще бъде тя всеки ден, ако посетят Facebook страницата „Обичам българската природа” на адрес www.facebook.com/naturebg. Всеки ден чрез страницата „Обичам българската природа” Пандата ще подарява малки плюшени панди на участниците в кампанията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.