1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Първа копка на водната инфраструктура на Кнежа

Първа копка на водната инфраструктура на Кнежа

Церемонията ще се проведе днес от 11.00 часа

Заместник-министърът на околната среда и водите Малина Крумова и кметът на община Кнежа Симеон Шарабански ще направят първа копка по изграждането на водната инфраструктура на Кнежа, съобщиха от МОСВ.

С това реално се слага началото на строителните дейности по проект "Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа – І етап и изграждане на ПСОВ – гр. Кнежа". Проектът е на обща стойност 33,2 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г." Церемонията ще се проведе днес, 21 март, от 11.00 часа в Кнежа.

Проектът предвижда изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води. Новата станция ще има капацитет за 10 500 еквивалент жители. В проектните дейности е заложено изграждането на около 21 км нова канализационната мрежа, от които 10 км ще бъдат положени нови канализационни колектори. Обновяването на водопроводната мрежа ще е с около 15 км и 3 км новоизградена водопроводна мрежа. По този начин от една страна ще се предотвратят загубите на вода, а от друга ще се подобри градската среда, битовите и жизнените условия на населението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.