1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пет фирми бяха удостоени с призове в категорията «Зелен бизнес»

Пет фирми бяха удостоени с призове в категорията «Зелен бизнес»

Снимка:

За трета поредна година МОСВ провежда Националната кампания „Зелена България”

Пет фирми бяха удостоени с призове в категорията «Зелен бизнес» от Националната кампания «Зелена България», финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” на церемония по повод 5 юни - Световния ден на околната среда.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова поздрави участниците и гостите по случай празника. Тя благодари на представителите на бизнеса, които се включиха в инициативата и показаха, че „зелената идея” има привърженици и последователи, „може да се случи в България и е част от нашето бъдеще“. Тя пожела честит празник на всички, които са посветили живота си на работа в  сферата на околната среда - „които помнят, че природата е  дар, който сме получили от тези преди нас и трябва да съхраним и предадем  на поколенията след нас“.

Министър Михайлова връчи две отличия в категорията „голям бизнес” за цялостен принос в опазването на околната среда на „Загорка“ АД и на „Девня циментАД.

В категорията „среден бизнес” наградата беше връчена от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева на корпорация „Топливо”. Дружеството разработва и следва стратегията за „Еко съмишленичество“.

За „малък бизнес” отличието грабна детска кухня „Макарон”, гр. Панагюрище. Призът беше връчен от директора на дирекция „Кохезионна политика за околна среда” в МОСВ Малина Крумова за реализирането на инициативната кампания „Подарявам усмивки“. 

Специалната награда „Благодарствен приз за подкрепа на екологични проекти” спечели „Мобилтел” ЕАД за ежегодната дарителска програма „МТЕЛ еко грант“.

За трета поредна година Министерството на околната среда и водите провежда Националната кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Целта й е да наложи разбирането, че природата - това сме ние, и за да съществуваме в хармония, именно ние сме тези, които трябва да я опазваме. Кампанията ще продължи до края на годината в още две категории: за най-активна община по ОП „Околна среда 2007 – 2103 г.” и за най-зелен град.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.