1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пета сесия на Смесената комисия за икономическо сътрудничество между правителствата на България и Индонезия

Пета сесия на Смесената комисия за икономическо сътрудничество между правителствата на България и Индонезия

Снимка:

Зам.-министър Абазов ще ръководи форума

Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов ще ръководи Петата сесия на Смесената комисия за икономическо сътрудничество между правителствата на България и Индонезия. Форумът ще се проведе на 24 и 25 юни 2014 г., в Джакарта, Индонезия.

По време на сесията ще бъдат обсъдени възможностите за развитие на двустранното сътрудничество в областта на търговията и инвестициите, енергетиката, туризма, селското стопанство, информационните технологии и съобщенията, транспорта и др. В рамките на посещението зам.-министър Абазов, който е и председател на българската част на Комисията, ще се срещне с проф. инж. Р. Шариф Виджая, генерален секретар на Министерството на морските въпроси и рибарството на Индонезия, с д-р Хади Дарианто, генерален секретар на Министерството на горите на Индонезия и с г-н Гамал Насир, генерален директор в Министерството на земеделието на Индонезия.

По време на визитата ще се проведе бизнес-форум с двустранни срещи между представители на българските и индонезийските делови среди, на които ще бъде представен икономическият потенциал на страната ни, възможностите за развитие на търговско-икономическите връзки, бизнес климатът и условията за инвестиции в България, възможностите за успешна реализация на проекти между двете държави, както и ще бъдат осъществени преки бизнес контакти.

От индонезийска страна Смесената комисия за икономическо сътрудничество ще бъде съпредседателствана от генералния директор за Европа и Америка в Министерство на външните работи на Индонезия г-н Диан Трианша Джани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.