1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Планът за управление на парк „Странджа” ще бъде представен на обществено обсъждане

Планът за управление на парк „Странджа” ще бъде представен на обществено обсъждане

Специалистите в община Царево са на мнение, че планът за парка не отчита икономическите и демографските проблеми в района

Планът за управление на парк „Странджа” ще бъде представен на обществено обсъждане в някои от населените места в общината, съобщиха от общината. Във Варвара срещата е насрочена в 14.00 ч., в Синеморец - 16.00 ч., в Ахтопол - 18.00 ч.

Специалистите в община Царево са на мнение, че планът за парка е изготвян твърде дълго, не отчита икономическите и демографските проблеми в района и не е съобразен с действащия от 2008 г. нов Общ устройствен план. Той не дава и перспектива за развитие на туризма като единствен поминък. По инициатива на кмета Петко Арнаудов в Царево се свиква извънредна сесия на Общинския съвет, на която ще бъде разгледан проектът за План за управление на Природен парк „Странджа”.

Кметът ще поиска общинските съветници да излязат със становище, което ще бъде изпратено в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на вниманието на председателя на Специализирания състав на ВЕЕС. Спешната сесия е във връзка с насроченото за 30 ноември в Министерството на околната среда и водите заседание на Специализирания състав на Висшия експертен екологичен съвет (ВЕЕС) за разглеждане на проекта за плана.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.