1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Помощ за "Тузловски лимани" в Украйна

Помощ за "Тузловски лимани" в Украйна

Снимка:

Сред служителите на екипа е д-р Иван Русев, бесарабски българин и виден еколог и орнитолог

От БДЗП започват кампания за набиране на средства в помощ на партньорите ни от Националния природен парк „Тузловски лимани“ в Украйна. Целта ни е  осигурим средства за вещи от първа необходимост, медикаменти и оборудване, необходими в този труден момент.

Управата на парка е един от украинските партньори по проекта „Сигурен прелетен път“. Те отговарят за управлението и опазването на една от най-ценните природни крайбрежни територии в Украйна – спирка, зимовище и гнездовище на хиляди водолюбиви птици. В рамките на проекта те имат водеща роля в дейностите в Украйна като отговарят за борбата с бракониерството и мониторинга на зимуващите птици. Сред служителите на екипа е д-р Иван Русев, бесарабски българин и виден еколог и орнитолог, работещ от десетилетия за опазването на биоразнообразието на Украйна. Част от нещата, за които ще се използват събраните средства са лекарства, палатки, шалтета, тръби на наблюдение, фенери, слънчеви панели за презареждане, външни зарядни устройства.

Украйна

Карта и охранителни режими на територията на Природен парк „Тузловски лимани“

От БДЗП ще ги подкрепят както като организация, така и индивидуално. Ангажират се да закупят нужната екипировка и да я изпратят до управата на Природен Парк „Тузловски Лимани“. Включете се и вие като направите превод през сайта ни или изпратите средства на банковата сметка на БДЗП:

IBAN: BG55RZBB91551060107329
BIC: RZBB BGSF

Получател: Българско дружество за защита на птиците
Основание:  „Помощ за Тузловски лимани“

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.