1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Посещение на европейския комисар по околната среда, морското дело и рибарството г-н Кармену Вела в София

Посещение на европейския комисар по околната среда, морското дело и рибарството г-н Кармену Вела в София

Комисар Вела ще се запознае и с резултатите от проекта за опазване на грабливите птици в България

Европейският комисар по околната среда, морското дело и рибарството г-н Кармену Вела е на посещение в България на 23 и 24 март 2015 г. 

Г-н Вела ще участва в международната конференция „Интелигентен и син растеж - нови възможности за синята икономика в региона на Черно море“, която ще се проведе в хотел "Балкан", София на 24 март, от 09:30 часа. Заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски комисар Вела ще открие форума, организиран от Европейската комисия и българското Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията с участието на представители от Румъния, Украйна, Молдова, Грузия и международни организации от Черноморския регион.

В рамките на форума г-н Вела и г-н Московски ще дадат съвместен брифинг за медиите от 10:45 часа във вторник, 24 март, в хотел "Балкан", София.

По време на посещението си комисарят Вела ще има и работни срещи с министъра на околната среда и водите г-жа Ивелина Василева, с министъра на земеделието и горите г-жа Десислава Танева и с министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова.

Комисар Вела ще се запознае и с резултатите от проекта за опазване на грабливите птици в България, осъществен от Българско дружество за защита на птиците с подкрепата на програмата LIFE+ на Европейския съюз. След 15:15 часа на 24 март той ще посети и разгледа стената на царския орел на 32-ро училище в София на бул. "Тодор Александров". Красивият графит е част от проекта и цели да популяризира сред младите хора усилията за опазването на тази величествена птица.

Конференцията и визита на проекта за опазване на грабливите птици са открити за представители на медиите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.