1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Правителството отпусна 3 млн. лв. за приключване на регионалния център за управление на отпадъците на Кърджали

Правителството отпусна 3 млн. лв. за приключване на регионалния център за управление на отпадъците на Кърджали

Снимка:

Целта е подобряване на екологичната инфраструктура в района

Министерският съвет отпусна 3 027 496 лв. за приключване на регионалния център за управление на отпадъците в Кърджали. Това стана с постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2015 г. Сумата е за осигуряване на финансиране за приключването на договори по проект, съфинансиран от Кохезионния фонд и управляван от МОСВ и община Кърджали. Средствата са предвидени в централния бюджет.

Допълнителното национално финансиране ще подпомогне успешното финализиране на проекта по ИСПА, ще допринесе за постигането на целите на Финансовия меморандум и ще подсигури максималната защита на усвоените до момента европейски средства.

Приемането на постановлението ще окаже съдействие за постигане на основната цел – подобряване на екологична инфраструктура чрез въвеждане в експлоатация на единствената клетка за депониране на отпадъци в района на община Кърджали и други седем общини, както и отстраняване на  дефектите на рекултивираното старо сметище на Кърджали.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.