1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пречиствателна станция в „Златни пясъци” - най-рано през 2012 година

Пречиствателна станция в „Златни пясъци” - най-рано през 2012 година

Финансирането може да бъде осигурено по оперативната програма "Околна среда"

Пречиствателната станция в комплекса "Златни пясъци" може да бъде модернизирана най-рано през 2012 година, съобщи днес Петър Радушев - началник на дирекция "Международно сътрудничество и проекти" в община Варна, цитиран от БТА. Той посочи, че общината е подала заявление за отпускане на безлихвен заем от близо 6,5 милиона лева до Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

Парите са за дълбоководно заустване на отпадните води в комплекса на 1 миля навътре в морето. До края на януари общината ще внесе в Министерството на околната среда и водите проектно предложение за реконструкция и модернизация на пречиствателната станция. По предварителни изчисления ще бъдат нужни около 30 милиона лева, обясни Радушев. По думите му финансирането може да бъде осигурено по оперативната програма "Околна среда".

И двата проекта целят да бъдат достигнати изискванията на ЕС за пречистване и заустване на отпадъчни води, коментира Радушев. Според него има вариант прединвестиционните проучвания да бъдат готови до края на септември тази година, а строителните работи да започнат през пролетта на 2012 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.