1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Предлагат селскостопанските производители, заловени да палят гори или ливади, да бъдат лишавани от субсидии

Предлагат селскостопанските производители, заловени да палят гори или ливади, да бъдат лишавани от субсидии

Проблемът бе дискутиран в община Димово

Селскостопански производители, заловени да палят гори или ливади, да бъдат лишавани от субсидии, предложи зам.-кметът на община Димово Добромир Тодоров, предаде Дарик. Според него за зачестилите случаи на  подобни пожари в общината виновни са местните животновъди и това налага строги санкции, за да се спре унижощажаването на горския фонд. Въпреки това в община Димово досега няма установени извършители на пожари, докато в община Грамада за подобни действия вече има съставени три акта. 

Проблемът бе дискутиран по време на заседание на Областната комисия по обществен ред и сигурност. На заседанието областният управител Пламен Стефанов припомни на кметовете на общини, които са членове на наскоро създадената Комисия за сигнали за неправомерно обработване на земи, техните правомощия.

При нарушаване интересите на всеки арендатор кметовете трябва да реагират, като уведомят органите на реда, а те от своя страна - представител на Контролно-техническа инспекция към Министерството на земеделието и храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.