1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Представиха първия пътеводител за Източните Родопи

Представиха първия пътеводител за Източните Родопи

Фермери работят успешно с българско-холандския проект „Новото тракийско злато”

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и заместник-посланикът на Кралство Холандия Рини Бус първи получиха екземпляри от туристическия пътеводител за Източните Родопи. Той е издаден от българско-холандския проект за устойчиво развитие на Източните Родопи „Новото тракийско злато“. Авторът му Георги Палахутев е роден и в момента живее в този дивен и самобитен планински район и като страстен пътешественик и фотограф е убеден, че хиляди наши и чужди туристи ще преоткрият родния му край, като дестинация с удивителна природа и непознати с очарованието си култура и бит на местното население.

Пътеводителят представя културните, историческите и природни забележителности на Източните Родопи. В него е включена и информация за маршрути за активна почивка, избрани места за настаняване и хранене, транспортни връзки, информационни центрове и други важни подробности за туризъм.

Публикувани са и пътеписът и снимката – победители в първия конкурс „Източните Родопи: вкуси дивата природа“, организиран от проекта през 2011 г. Пътеводителят e в две самостоятелни версии - на български и на английски език. Той излиза точно година, след като „Новото тракийско злато“ издаде и туристическа карта за района също в самостоятелни двуезични версии.

По време на изложението той се предлагаше със специално намаление на щанда на „Новото тракийско злато“ в зала 2 на Интер Експо Центъра.

На предстянето на пътеводителя на специалната пресконференция на 29-та международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ СПА&ЕКСПО“ в София присъстваха и фермери от Източните Родопи, които са щастливи, че работят и успяват с помощта на проекта. Тихомир Гюдженов беше донесъл от своето натурално червено вино, което скоро с помощта на проекта ще регистрира като биовино. Произвежда го в Източните Родопи, региона на Стамболово, и е безкрайно благодарен на логистичната и финансова подкрепа, която му оказват.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.