1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Представят възможностите на Банско за целогодишен туризъм и инвестиции на мащабно събитие в Комитета на регионите в Брюксел

Представят възможностите на Банско за целогодишен туризъм и инвестиции на мащабно събитие в Комитета на регионите в Брюксел

Събитието се организира от евродепутата Мария Габриел и кметът на града Георги Икономов

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел организира представяне на уникалните дадености на Банско за целогодишен туризъм и инвестиции в сърцето на Европа. Мащабното събитие под мотото „Банско: природа, традиции, модерност“ ще се състои на 14 март в Комитета на регионите в Брюксел. Специален гост на откриването ще бъде д-р Михаел Шнайдер, председател на Групата на ЕНП в Комитета на регионите.

Презентация и впечатляващи клипове, заснети с дрон, ще разкрият Банско и околностите като район, в който годишните времена не са просто сезони. Бързи писти, знаменито гостоприемство, богат културен афиш през цялата година, кулинарни изкушения, уют, удобства и много история – това е Банско, което ще видят гостите на представянето. Самодейци ще пресъздадат спецификата на фолклора в Банско чрез специално подготвена за събитието програма.

Веднага след визуалната част ще се проведе дискусия за възможностите за развитие на потенциала на европейските планински райони чрез подобряване на регионалното сътрудничество. В нея ще се включат експерти от Комитета на регионите, евродепутати и членове на постоянни представителства в ЕС на няколко държави-членки.

Накрая коктейл със специалитети от Банско ще разкрие неповторимата автентична банска кухня.

Представянето на Банско в Комитета на регионите ще даде възможност за сближаване и задълбочаване на контакти с други европейски региони, за споделяне на добри практики, за търсене на решения на общите предизвикателства пред европейските планински райони.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.