1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Преваляванията в Западна и Централна България ще спрат, облачността от запад ще се разкъса

Преваляванията в Западна и Централна България ще спрат, облачността от запад ще се разкъса

Максимални температури между 8 и 13°, в София около 9°

Преваляванията в Западна и Централна България до обяд ще спрат, а облачността от запад бързо ще се разкъса и намалее. Превалявания ще има през деня и в източните райони, а привечер и там облачността ще намалее. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне и пак ще се ориентира от югозапад. Максимални температури между 8 и 13°, в София около 9°. През нощта срещу събота ще започне ново заоблачаване, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Христо Христов, цитиран от агенция КРОСС.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. През деня ще остане без съществена промяна.

В планините времето ще е динамично - облачността променлива - от значителна в сутрешните часове до слънчеви интервали през деня. Северозападният вятър ще се усили до бурен, по-късно през деня отслабвайки, ще започне да се ориентира от югозапад. От запад на изток ще премине валежна ивица - над 1600-1800 метра ще превали сняг, в по-ниското - дъжд. Максимална температура на 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. По-късно през деня и там облачността ще се разкъса. Без особен дневен ход на температурите - сутрешните температури ще са високи, заради южния вятър и през деня няма да надвишат 10-11°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.