1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. През февруари 2013-та ще има публични обсъждания на екооценката на "Набуко"

През февруари 2013-та ще има публични обсъждания на екооценката на "Набуко"

Оценката за съвместимост ще бъде достъпна и чрез сайта на Министерство на околната среда и водите след 21-ви декември 2012 г.

Министерството на околната среда  е одобрило докладите за оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) на българския участък на газопровода "Набуко" и оценката му за съвместимост, съобщи пресслужбата на международната проектна компания Nabucco Gas Pipeline International. Следващата стъпка по проекта са публични обсъждания в над 30 общини в България, които ще се състоят през февруари 2013 г.

Одобрението е дадено на 17 декември, 2012 г. "Това е значителен успех за проекта преди публичното обсъждане и ще спомогне за гладкото провеждане на проектните дейности", коментира управляващият директор на компанията Райнхард Мичек. 

Двата доклада ще бъдат публикувани на официалния сайт на "Набуко", а Оценката за съвместимост ще бъде достъпна и чрез сайта на Министерство на околната среда и водите след 21-ви декември 2012 г.

Европейският проект за газопровод, който да доставя газ от Централна Азия през България за Европа, е алтернатива на руския "Южен поток", строителството на който започна в Русия този месец.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.