1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. През септември екоекспертите в Хасково извършиха 153 проверки

През септември екоекспертите в Хасково извършиха 153 проверки

Дадени са 32 предписания за отстраняване на допуснати нарушения

Експертите от РИОСВ-Хасково провериха през септември 147 обекта. Извършени са 153 проверки и са дадени 32 предписания за отстраняване на допуснати нарушения. Издадени са 7 наказателни постановления на обща стойност 10 400 лв., съставен е един акт и е наложена една санкции. От наложени санкции и наказателни постановления, включително от предишни периоди са постъпили 1 092 лв.

Акцент в контролната работа на РИОСВ- Хасково през септември са извършените проверки на територията на 10 общини за наличие на нерегламентирани замърсявания на речните легла и прилежащите територии на реките по заповед на министъра на околната среда и водите. През месеца са извършени и 12 проверки по заповед на заместник- министъра на околната среда и водите на търговски обекти в градовете Хасково, Димитровград, Кърджали, Момчилград и Маджарово за пуснатите на пазара полимерни торбички. По време на двете масирани проверки не са установени нарушения.

Издадените през месеца наказателни постановления са за нарушения по Закона за водите и по Закона за управление на отпадъците, както и за неизпълнение на условия от издадено становище и за непредоставена в срок документация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.