1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Проверяват състоянието на туристическите маршрути в природните паркове

Проверяват състоянието на туристическите маршрути в природните паркове

Действията се предприемат с цел осигуряване безопасността на гражданите

Изпълнителната агенция по горите разпореди да бъдат извършени проверки на териториите на природните паркове във връзка с възникнали инциденти, съобщиха от ИАГ.

Действията се предприемат с цел осигуряване безопасността на гражданите. В срок до 18.05.2012 г., представители на Държавните горски предприятия, Регионалните дирекции по горите, дирекциите на Природни паркове към ИАГ и общините ще извършат инвентаризация на опасни дървета. Ще се проверява също състоянието и безопасността на туристическата инфраструктура, обезопасяването на маршрути и места за отдих. При проверката да бъде обърнато особено внимание на туристическите зони, подходите към парка и териториите с висока концентрация на туристи, хижи, алейни мрежи и погледни места.

След инспекцията ще бъдат направени конкретни предписания и мерки към всеки парк за отстраняване на установените евентуални нередности и предотвратяване на бъдещи инциденти. Ще бъдат определени срокове, както и отговорни лица и институции, които да следят изпълнението им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.