1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Работна група ще подготви промени в наредбата за ползване на дървесина

Работна група ще подготви промени в наредбата за ползване на дървесина

Снимка:

Министър Греков: Проблемите в горския сектор ще се решават с широко обсъждане

„Още другата седмица ще бъде сформирана работна група, която да подготви промени в наредбата за ползване на дървесина и в Закона за горите”. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с председателя на Комисията по земеделие и гори проф. Светла Бъчварова и представители на горския бранш в Народното събрание.

Министър Греков и проф. Бъчварова се запознаха с проблемите в сектора и предложените на този етап промени. Акцентите бяха върху контрола над шестте Държавни горски предприятия, създаването на общи условия при провеждането на търгове за дървесина, дългосрочните договори и др.

„Проблемите, които вие поставихте са ни ясни и известни. Тяхното решаване трябва да стане на по-широко обсъждане от работна група. На една маса трябва да седнат всички заинтересовани страни и да стигнат до конкретни решения”, каза министър Греков.

Той допълни, че това, което зависи от работата на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите ще бъде направено и промените по Наредбата ще бъдат внесени в кратки срокове за разглеждане от Комисия по земеделие и гори. Промените в Закона ще отнемат повече време, защото те трябва да бъдат гласувани от Народното събрание, каза още министърът.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.