1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ - Велико Търново и Националната служба за екологична охрана на Румъния ще подпишат двустранен протокол

РИОСВ - Велико Търново и Националната служба за екологична охрана на Румъния ще подпишат двустранен протокол

Процедурата е част от изпълнението на проект „Съвместен мониторинг на риска при извънредни ситуации в трансграничния регион на река Дунав"

Заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще присъства на подписването на двустранен протокол между РИОСВ - Велико Търново и Националната служба за екологична охрана на Румъния за приемане на съвместна процедура за комуникация в реално време при извънредни ситуации, причинени от инцидентни замърсявания с трансгранично въздействие в басейна на река Дунав, предаде Дарик радио.

Съвместната  процедура е част от изпълнението на проект „Съвместен мониторинг на риска при извънредни ситуации в трансграничния регион на река Дунав", финансиран чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013 г.

След церемонията по подписването зам.- министър Василева ще проведе работна среща с кмета Даниел Панов от 12.00 часа в сградата на общината. Ще бъде обсъден ходът на проектите, финансирани по Оперативна програма „Околна среда".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.