1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ – Пловдив организира проверка по сигнал за замърсяване с отпадъци на река Чая

РИОСВ – Пловдив организира проверка по сигнал за замърсяване с отпадъци на река Чая

Ще се дадат предписания за почистване и ще се предприемат съответните административни мерки срещу собственика на терена

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) разпореди проверка по получен в екоинспекцията по-рано днес сигнал за нерегламентирано сметище в коритото на р. Чая в землището на с. Катуница, община Садово, в района на бившето предприятие „Мостстрой“. Освен с експерти от екоинспекцията, екипът е с представители и на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Икономическа полиция. В момента проверяващите са на мястото и извършват щателен оглед.

На място е установено и замърсяване на дигата и коритото на река Чая с отпадъци със смесен характер. При направения обход освен това е установено и замърсяване в землището на община Родопи със значителни размери. Ще се дадат предписания за почистване и ще се предприемат съответните административни мерки срещу собственика на терена.

На двете общини ще се даде предписание за почистване на замърсения  терен в съответствие чл. 19, ал. 3 на Закона за управление на отпадъците (ЗУО), а екоинспекцията ще следи стриктно за изпълнението им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.