РИОСВ – Русе получи от „Монтюпе” предложение с показатели за собствен мониторинг

Снимка:

Предложените параметри ще бъдат разгледани и съгласувани

В изпълнение на инвестиционна програма, за която "Монтюпе" ЕООД пое ангажимент на срещата с министъра на околната среда Нено Димов в средата на юли 2017 г, дружеството внесе в РИОСВ Русе доклад за предварително проучване и проектиране на пункт/система за непрекъснат имисионен мониторинг на специфични органични замърсители. В доклада са включени 14 показателя от групата на органичните замърсители, които са специфични за производствената дейност  на дружеството. За част от показателите има норми съгласно българското законодателство, а останалите ще се проследяват чрез нивата им в атмосферния въздух, в границите на производствената площадка.  

РИОСВ Русе ще разгледа и съгласува предложените параметри, след което  предстои определяне на местоположението на пункта за собствен мониторинг в Източната промишлена зона и необходимата измервателната техника.

РИОСВ Русе упражнява постоянен контрол за изпълнението на предвидените в програмата мерки. При последната проверка на производствената площадка е констатирано, че дружеството е извършило реконструкция на част от сърцарните машини с оглед подобряване на работните условия. До края на годината предстои реконструкция на аспирационната система на една от производствените линии за леене на алуминий в производствено  Хале 3.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.