1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ-Русе обяви еко конкурси за ученици

РИОСВ-Русе обяви еко конкурси за ученици

В творбите си участниците могат да отразят конкретни природозащитни дейности

По повод Световния ден на околната среда 5 юни 2012 г. Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе обяви конкурси на тема: „Обичам природата и я пазя!” за рисунка, литературни творби  (есе или стих) и фотографии, съобщи Дарик радио.

Крайният срок за предаване на творбите в инспекцията е 30 май, а победителите ще бъдат обявени на 5 юни. Целта на конкурсите е да насочи вниманието на подрастващите към богатството и красотата на природата, да споделят с изразните средства на изкуството свои преживявания и впечатления от съприкосновението им с нея.

В творбите си участниците могат да отразят конкретни природозащитни дейности или да дадат примери за недобросъвестно отношение на хората към заобикалящата ги среда. В конкурсите могат да вземат участие индивидуално или групово ученици от основните и средни училища на територията на областите Русе, Разград и Силистра. Желаещите да се включат в конкурсите могат да предадат до 2 творби по избор.

Условията за участие в конкурсите могат да бъдат намерени на интернет страницата на РИОСВ-Русе на адрес: http://www.riosv-ruse.org/konkursinariosv-ruse/2751-usloviyaza-uchastie.html.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.