1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. С проект за 37 млн. лв. ще бъде завършен канализационният цикъл на Стара Загора

С проект за 37 млн. лв. ще бъде завършен канализационният цикъл на Стара Загора

Част от средствата са осигурени от Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г."

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа Акт 2 за изграждане, рехабилитация и модернизиране на около 27 км канализационна мрежа и реконструиране на над 2 км водоснабдителна мрежа по Интегрирания воден проект на Стара Загора.

От вчера стартира същинската дейност по изпълнението на главен колектор по улица "Княз Борис І", отливен канал и дъждопреливник, канализационна и водоснабдителна мрежа в кв. "АПК", канализация на кв. Кольо Ганчев-запад" и канализационна мрежа на село Богомилово, пише ИнфраструктураБГ.

С този проект ще бъде завършен целият канализационен цикъл на Стара Загора и ще бъдат решени напълно проблемите с водоснабдяването и канализацията на града, информират от общинската администрация.

Официалният старт на водния проект беше даден на 19 юли, припомнят от пресцентъра на община Стара Загора. Проектът е финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет чрез Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.". Срокът за завършване на всички строително-монтажни работи е 10 месеца, но не по-късно от 30 септември 2014 г. От водната инфраструктура ще се възползват приблизително 32 хил. жители на Стара Загора. Изпълнител на дейностите е Обединение "Воден проект Стара Загора".

Интегрираният воден проект за Стара Загора на обща стойност 40.39 млн. лв. беше подписан на през юни 2012 г. Община Стара Загора получи от Министерството на околната среда и водите почетен знак и грамота за най-бързо преминал през оценка европейски проект. Стойността на СМР съгласно договора с МОСВ е в размер на 37.8 млн. лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.