1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Samsung инвестира над 7 млрд. долара в "зелен" комплекс

Samsung инвестира над 7 млрд. долара в "зелен" комплекс

Компанията е подписала мемурандум за разбирателство с правителството на Южна Корея

Най-голямата южнокорейска бизнес група Samsung е подписала първоначално споразумение, според което ще инвестира 7,04 млрд. щатски долара в проект за изграждане на "екологичен зелен комплекс" върху възстановени влажни зони, съобщава АФП.

Samsung е подписала мемурандум за разбирателство с правителството на Южна Корея, според който ще изгради екологично чисти производствени мощности до 2021 г., обяви кабинетът на министър-председателя.

Правителството ще предостави пълна административна подкрепа плюс парцел от възстановените влажни зони в района на Saemangeum на западния бряг, на около 200 км южно от Сеул.

Компанията заяви, че проектът предвижда построяването на вятърен електрогенератор, производствена база за слънчеви батерии, изследователски институт и къщи за около 20 000 работници.

Фирмата твърди, че инвестицията подкрепя и миналогодишното обещание, че ще похарчи 23 млрд. долара за нови екодвигатели с цел опазване на здравето и използването на "зелена" енергия през следващото десетилетие.

Очаква се инвестиите на Samsung да ускорят мащабния проект на правителството да превърне възстановените площи в екоград с научни институти, индустриални, туристически и селскостопански съоръжения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.