1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Сапарева баня излиза на протест в София срещу Натура 2000

Сапарева баня излиза на протест в София срещу Натура 2000

Снимка:

Очаква се и приемането на петиция до Министерски съвет

Най-малко 12 автобуса с над 600 души пътуват от Сапарева баня за София, където ще протестират срещу увеличаването на земите, които влизат в Натура 2000. Протестът, под надслов "Природата за хората"  ще се проведе пред Министерството на околната среда и водите, където ще заседава Националният съвет по биоразнообразие.

В подкрепа на добавянето към Натура 2000 на т. нар. "Рила буфер" се обявяват природозащитни организации, членове на които ще бъдат по същото време пред министерството.

"Увеличаването на земите в Натура 2 000 е пълен абсурд. В останалите европейски страни, процентът им е далеч по-нисък от този в България. Това би забавило развитието на туризма и изграждането на необходимата инфраструктура", заяви кметът на община Сапарева баня Сашо Иванов, цитиран от dariknews.bg. Това е третият протест,  който организират жителите на общината. През 2008 година те протестираха на два пъти в Сапарева баня и София в защита на лифта за Седемте Рилски езера.

На протеста днес в столицата се очакват и жители на Смолян, Самоков, Банско и Разлог. Очаква се и приемането на петиция до Министерски съвет.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.