1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Съветът на ЕС по околна среда ще обсъди възможностите за съществено повишаване употребата на рециклирани пластмаси

Съветът на ЕС по околна среда ще обсъди възможностите за съществено повишаване употребата на рециклирани пластмаси

В дневния ред на заседанието са предвидени две теми, по които министрите ще обменят мнения

Министерският съвет одобри позицията на България за редовното заседание на Съвета на ЕС по околна среда, което ще се проведе на 5 март в Брюксел.

В дневния ред на заседанието са предвидени две теми, по които министрите ще обменят мнения. По отношение на „позеленяването” на Европейския семестър ще бъде обсъдено как Съветът по околна среда би могъл да даде тласък на собствения си дневен ред за по-добро интегриране и изпълнение в областта на околната среда. В допълнение, министрите ще обсъдят как доказаният потенциал на политиките в областта на околната среда за генериране на работни места и растеж посредством зелени устойчиви инвестиции и финанси да залегне в бъдещите финансови перспективи на ЕС.

Втората тема за дискусия е относно т. нар. Мини пакет за кръгова икономика, съдържащ съобщения на Европейската комисия по изпълнението на Плана за действие за кръгова икономика. Държавите членки ще обсъдят какъв би бил най-добрият подход за съществено повишаване употребата на рециклирани пластмаси и последващо повишаване възможностите за печалба от пазара на вторнични суровини в ЕС, както и какви мерки на равнище ЕС могат да осигурят икономически стимули за бизнеса за разработване на по-устойчиви пластмасови продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.