1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Семинари за биоразнообразието започват у нас

Семинари за биоразнообразието започват у нас

В програмата на семинарите се предвижда и посещение на територии, част от мрежата "Натура 2000"

Поредица от информационни семинари за учители и експерти, посветени на обучението в областта на биологичното разнообразие, започват от днес в столицата информира money.bg В присъствието на министър Нона Караджова, Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, ще представи инициативата.
Тя е част от информационна кампания "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него" по повод Международната година на биоразнообразието 2010.

Главната цел на кампанията е да повиши осведомеността и разбирането на въпросите, свързани с биологичното разнообразие и да насърчи сред широката общественост и сред конкретни целеви групи действия за неговото опазване. Три двудневни информационни семинара ще се проведат в София (25-26 май 2010), Габрово (7-8 юни) и Враца (17-18 юни 2010). Кампанията е насочена към разработването и прилагането на нови подходи в образованието.В програмата на семинарите се предвижда и посещение на територии, част от мрежата "Натура 2000". За района на София това ще са зоните Раяновци и Драгоман, за района на Габрово „Витата стена", а за района на Враца Врачански Балкан. Семинарите във Враца и Габрово ще бъдат организирани съвместно с местните информационни центрове на ЕС „Европа директно. Днес стартира и конкурс за ученически видеоклип "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.