1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Слънчево време над западните райони от страната

Слънчево време над западните райони от страната

Над източната половина облачността ще остане предимно значителна и отново ще има превалявания с гръмотевици

Днес над западните райони от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време, но сутринта на отделни места там ще превали слабо и краткотрайно. Над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна и отново ще има превалявания с гръмотевици, но вече на по-малко места в сравнение с отминалите дни.

Дневните температури ще се повишат с 2 до 4 градуса и максималните ще са между 21 и 26°. В София 21-22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Анастасия Стойчева, дежурен синоптик.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максимални температури: 20-23°. Температурата на морската вода е 18 -19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, в следобедните часове купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра - около 13°, на 2000 метра – около 8°.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.