1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. След пожара на депото край Ракитница е отчетено завишение над нормата от 1,59 пъти единствено на фини прахови частици

След пожара на депото край Ракитница е отчетено завишение над нормата от 1,59 пъти единствено на фини прахови частици

РИОСВ-Стара Загора продължава със завишено внимание да следи развитието на ситуацията

Данните от измерваните показатели за качеството на атмосферния въздух за първите 24 часа показват единствено завишена средноденонощната норма за фините прахови частици (ФПЧ 10). От началото на измерванията с мобилната автоматична станция на Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) стойностите на ФПЧ 10 са 1.59 пъти над нормата от 50 µg/m3. Според получените данни най-запрашено е било между 12:00 ч. и 13:00 ч на 08.11.2022 г. като средночасовите стойности са достигнали 381 µg/m3.

Допълнително информация ще бъде предоставена след изтичането на възложените 72-часовите измервания и получаването на окончателните обработени резултати.

Данните от измерванията с мобилна апаратура (GASMET) на Регионална лаборатория - Стара Загора не отчитат нарушения на качеството на атмосферния въздух по допълнително измерваните показатели.

РИОСВ-Стара Загора продължава със завишено внимание да следи развитието на ситуацията предизвикана от пожара на депото в „Регионален център за управление на отпадъци - Стара Загора“. Горенето е преустановено, но все още има тлеене. Продължава интензивното запръстяване. Задимяването е силно ограничено.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.