1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Служители на ВиК - Варна ще протестират срещу подготвяната смяна на управителя на дружеството

Служители на ВиК - Варна ще протестират срещу подготвяната смяна на управителя на дружеството

Протестът е предвиден от 13.00 до 17.00 часа пред сградата на Министерството на регионалното развитие

Служители на ВиК - Варна ще протестират пред сградата на Министерството на регионалното развитие срещу подготвяната смяна на управителя на дружеството Валентин Вълканов, съобщиха за БТА от пресцентъра на компанията.

За протеста, предвиден от 13.00 до 17.00 часа, е получено разрешение от Столичната община, а група служители на дружеството ще пътува до София за участие в протестните действия. За днес е насрочено и общото събрание на ВиК - Варна, на което се очаква смяната на сегашния управител.

През миналата седмица служителите на дружеството обявиха, че са готови за стачни действия, жива верига и блокада на улицата до административната сграда на ВиК. Те са готови да не допуснат новия управител в дружеството.

Според недоволните няма никакъв мотив за смяна на настоящия управител. Служителите на дружеството вчера за пореден път излязоха на протест в подкрепа на управителя в двора на административната сграда на ВиК.

Традиционно по същото време недоволни граждани пък протестираха пред сградата на ВиК заради честите аварии на водопроводната мрежа в града.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.