1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. София ще е домакин на форум на природозащитните организации през май

София ще е домакин на форум на природозащитните организации през май

Съорганизатори на конференцията са Българска фондация "Биоразнообразие" и немският Институт по регионална география

Национална конференция на българските екоорганизации ще се състои през май в София, съобщиха от информационната мрежа БлуЛинк.

Форумът ще е на 13 и 14 май в сградата на Интерпред на бул. "Драган Цанков". На него ще бъдат обсъждани всички ключови проблеми от областта на природозащитата и опазването на околната среда – опазването на мрежата "Натура 2000", третирането на битовите отпадъци в страната, промишлените замърсявания, градската среда, енергетиката и промените в климата, процедурите по екооценки на строителството в страната, планирането на средствата за екология за следващия програмен период на ЕС (2014 – 2020 г.) и др.

Събитието е част от проекта "Еко мрежа България – природозащита чрез работа в мрежа и комуникация по проблемите на опазване на защитени зони, вредни емисии и битови отпадъци". За него са поканени всички заинтересовани страни в природозащитата в България – неправителствени организации от цялата страна, институции и компании.

Съорганизатори на конференцията са Българска фондация "Биоразнообразие" и немският Институт по регионална география (Leibniz-Institut für Länderkunde).

Тя ще се излъчва в реално време в интернет на сайта БлуЛинк. Организацията приема завяки за участие в конференцията до 5 май на office @ bluelink.net от природозащитни организации и неформални инициативни групи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.