1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Среща с инициаторите и участниците в щафетния супермаратон „ЕДИН ДЕН НА ВИТОША“

Среща с инициаторите и участниците в щафетния супермаратон „ЕДИН ДЕН НА ВИТОША“

В събитието се включиха едни от най-популярните, успешни и обичани български спортисти

Днес, 24.04.2018 г. в 11:00 ч. Спортен клуб „Вертикален свят“ и ДПП „Витоша“, съвместно със спортисти, организатори и партньори ще дадат пресконференция в Детския екостационар „Бели брези“ в Природен парк „Витоша“ (сградата се намира вдясно на пътя Бояна - Златни мостове, на около 2 км след Дендрариума).

Ще разкажем за проведения на 14.04.2018 г. щафетен супермаратон, иницииран и осъществен от алпиниста Дойчин Боянов в подкрепа на хората с физически увреждания. На тази дата за един ден беше обиколена планината Витоша чрез повече от 15 вида спортно-туристически дейности с участието на известни спортисти, споделено с хора с увреждания. Целта беше да се съберат средства в помощ на кампанията „Избери, за да помогнеш“ на Природен парк „Витоша“ за изграждане на алея за спорт за хора с увреждания в местността „Игликина поляна“.  Щафетният супермаратон „Един ден на Витоша“ беше организиран от Спортен клуб „Вертикален свят“ и Дирекция на Природен парк „Витоша“. Инициативата беше подкрепена от Фондация „София – европейска столица на спорта“, Националната спортна академия, Югозападното държавно предприятие ДП Благоевград, Планинската спасителна служба (ПСС), Nissan България, Roo’bar, Red Bull и специалното съдействие на bTV – основен медиен партньор за популяризиране на инициативата със серия от репортажи, интервюта и живо студио в деня на събитието.

20 часа маратон, изминати 80 км от алпиниста Дойчин Боянов и 16 спортиста в благородната инициатива да направим „Витоша - достъпна за всички“!

В събитието се включиха едни от най-популярните, успешни и обичани български спортисти: Антония Григорова (планинско бягане), Боян Петров (алпинизъм), Веселин Овчаров (акробатичен парапланеризъм), Владимир Гюров (хендбайк и ски), Евгени Балев (шосейно колоездене), Илко Илиев (планинско колоездене), Иван Кожухаров (алпинизъм), Кирил Николов – Дизела (ориентиране), Мартин Маровски (алпинизъм), Николай Петков (катерене и алпинизъм), Никола Калистрин (ски алпинизъм), Росен Касабов (полети с топловъздушен балон), Станилия Стаменова (кану), Теодор Кисимов (спелеология), спортен клуб „Мъшинг България“ (тренировка и обучение на впрегатни кучета), клуб по конен спорт „Тарсас“, сдружение “ParaKids”.

Щафетният супермаратон беше заснет с няколко камери и ще послужи като основа за създаване на документален филм за Витоша и възможностите, които планината предоставя за спорт и туризъм. 

Кадри от филма ща бъдат представени на предстоящата пресконференция. 

Ще разкажем повече за кампанията „Избери, за да помогнеш“ на Природен парк „Витоша“ за изграждане на алея за спорт за хора с увреждания в местността „Игликина поляна“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.