1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Станислав Анастасов положи клетва пред парламента като министър на околната среда и водите

Станислав Анастасов положи клетва пред парламента като министър на околната среда и водите

Снимка:

Кандидатурата му за министерското кресло беше направена от ДПС

Станислав Анастасов положи клетва пред парламента като министър на околната среда и водите. Кандидатурата му за министерското кресло беше направена от ДПС, съобщи БТА.

Предложението за нов екоминистър идва, след като на пресконференция след края на изборния ден на 25 май депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че се отказва от мястото си в Европейския парламент и то ще бъде заето от министър Искра Михайлова. Смяната стана с гласовете на депутатите от Коалиция за България и ДПС, от "Атака" бяха против, а представителите на ГЕРБ не участваха в гласуването.

Преди изборът на Анастасов депутатът от "Атака" Десислав Чуколов заяви, че от групата няма да подкрепят кандидатурата му, тъй като тя противоречи на заявеното от управляващите в началото на мандата, че кабинетът ще е програмен и министрите ще са експерти.

Станислав Анастасов е вицепрезидент на Световния Младежки Либерален Интернационал. Той е роден на 5 юни 1983 г. и бе шести в листата на ДПС за евроизборите.

Народното събрание прекрати и депутатските правомощия на Томислав Дончев и Емил Радев от ГЕРБ, които също ще представят страната в Брюксел.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.