1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Стартира международна кампания за защита на мигриращите птици: „Великолепните седем - Flight for Survival“

Стартира международна кампания за защита на мигриращите птици: „Великолепните седем - Flight for Survival“

Снимка:

Над 25 000 000 мигриращи птици са убивани незаконно всяка година

BirdLife International и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) стартират кампанията „Великолепните седем - Flight for Survival“.  Kампанията проследява зрелищните миграции на седем емблематични вида птици - бял щъркел, царски орел, египетски лешояд, осояд, пъдпъдък, гургулица и голямо черноглаво коприварче, и разкрива опасностите, с които те се сблъскват по време на своя дълъг път.
 
Стрелба, капани, отрови… Над 25 000 000 мигриращи птици са убивани незаконно всяка година. За птиците граници не съществуват - миграционните пътища пресичат страни, дори континенти. Затова за опазването им са нужни усилията на институции и организации от цял свят. BirdLife International – най-голямата мрежа от природозащитни организации, работи заедно със своите партньори по света, сред които е и БДЗП,  за защита на мигриращите видове птици. БДЗП е водещата организация в международната кампания при представянето на заплахите за египетския лешояд и дейностите по неговото опазване. За да бъде спасена най-бързо изчезващата хищна птица в Европа, се създаде най-мащабният проект за опазване на лешояди, правен някога – „Нова надежда за египетският лешояд“. В него БДЗП, заедно с още над двайсет организации и институции в 14 страни от Европа, Близкия Изток и Африка доказват, че политически граници не съществуват, когато е необходимо да се спаси от изчезване един световно застрашен вид.
 
Всеки може да се включи в кампанията като разпространи информация за нея и за заплахите за мигриращите птици и като направи дарение за опазването на „великолепните седем“ вида на сайта наwww.flightforsurvival.org.
 
„Великолепните седем“ – “Fight for Survival” е кампания, създадена от BirdLife Европа и Централна Азия за повишаване на осведомеността относно незаконното убиване на птици в Италия, Хърватия, Кипър, Гърция, Египет, Ливан, Унгария и България, и за  природозащитните дейности за борба с това.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.