1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Страните от Източното партньорство декларират готовност за съвместни усилия по опазването на околната среда

Страните от Източното партньорство декларират готовност за съвместни усилия по опазването на околната среда

Подновиха с декларация политическите си ангажименти за продължаване на сътрудничеството по въпросите на околната среда и климата

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова участва в първата среща на министрите по околна среда в рамките на Източното партньорство, която се проведе в Люксембург. Страните подновиха с декларация политическите си ангажименти за продължаване на сътрудничеството по въпросите на околната среда и климата. Опазването им е общо предизвикателство, затова са необходими съвместни усилия.

Предвид географската близост на ЕС с държавите от Източното партньорство (Украйна, Беларус, Грузия, Молдова, Азербайджан и Армения) и споделяните общи ценности, страните заявиха готовност за колективни действия за опазване чистотата на въздуха, на горите, водните ресурси,  земите и почвите, природата и биоразнообразието.  

На срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с ратификацията и прилагането на Споразумението по Париж за изменението на климата, което ще влезе в сила на 4 ноември.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.