Строежите край язовирите по Арда спазват еконормите

Нарушенията са едва 0,01 процента

Два акта и пет предписания за отстраняване на нарушения е резултатът от проверката на 469 обекта по бреговете на язовирите"Кърджали", "Студен кладенец", "Ивайловград" и "Тракиец" на Регионалната инспекция за околната среда и водите /РИОСВ/ в Хасково през ноември и декември миналата година. Това означава около 0,01 процента нарушения, съобщиха от пресцентъра на институцията, цитирани от БТА.

Единият от актовете е, че не е изградено пречиствателно съоръжение на заустен в "Студен кладенец" обект. Три от предписанията са за издаване на разрешително на три зауствания в същия язовир. На един обект на язовир "Кърджали" ще бъде издадено предписание и съставен акт за заустване на отпадъчни води.

Останалите 176 обекта около "Студен кладенец" и 132 около "Кърджали" са напълно в изискванията на екологичните закони и бреговете там са чисти, констатират от РИОСВ.

През март и април инспекторите ще проверят дали са изпълнени направените предписания и отстранени ли са нарушенията, за които са съставени актове.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.