1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Три градски парка в централната част на Стара Загора се обновяват

Три градски парка в централната част на Стара Загора се обновяват

Проектът е на обща стойност 5000 лв., осигурени от бюджета на общината

Три градски парка в централната част на Стара Загора се обновяват и санират по Проект за реконструкция на ландшафтен архитект Бистра Ангелова, специалист от община Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектът е на обща стойност 5000 лв., осигурени от бюджета на общината. През миналата седмица в Градина „Ал. Стамболийски” (парк „Алана”) беше основно обновена дървесната и храстовидна растителност, съобщиха от отдел „Озеленяване”. В градината с площ 6 дка са засадени 20 декоративни дървесни вида на височина до 1,50 м, както и 1150 декоративни храста.

Реконструкцията на парка включва и ремонт на съществуващата дървесна растителност, като резитбата е предвидено да започне през есенно-зимния сезон. Предстои парковата мебел да бъде лакирана през месеците юли-август. Това ще се извърши и в градината на спирка „Чайка”, където бе направена санитарна резитба на дървесната и декоративна растителност.

В момента озеленителите работят в парк „Тракия”, където са засадени над 200 бр. нови растения. Предстои да бъде обсъдено изпълнението на Проекта за озеленяване на парка и според заложеното в него, ще бъде закупена допълнително дървесна и храстовидна растителност, която ще бъде дарена на община Стара Загора от „Мини Марица изток” АД, по повод 60-ата годишнина от първата копка на рудниците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.