1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Тридневен фестивал на "зелените" идеи в местността Узана над Габрово

Тридневен фестивал на "зелените" идеи в местността Узана над Габрово

Събитието се открива на 14 юли 2012 г.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще вземе участие в официалното откриване на фестивала "Узана Поляна Фест - зелените идеи в действие", заедно с министър Томислав Дончев и кмета на община Габрово Таня Христова. Събитието е на 14 юли 2012 г., събота, от 10,00 часа, в местността Узана - географския център на България над Габрово.

Инициативата е на Глобалния екологичен фонд и програмата му за малки проекти, която финансира български проекти в сферата на устойчивото развитие за над 7 млн. щатски долара. Фондът се изтегля от България тази година и финансираните от него проекти ще бъдат представени на "Узана Поляна Фест". Над 200 души от 60 различни организации, занаятчийски обединения и фирми са участниците в програмата на фестивала, който се организира за втора поредна година с идеята да представи алтернативи за един по-зелен начин на живот.

Министър Нона Караджова ще връчи наградите на победителите в конкурса за иновативни младежки идеи "Рецепти за нашето бъдеще", който беше проведен от организаторите на фестивала в партньорство с Министерството на околната среда и водите.

Събитието ще се стреми да намали и собствения си отпечатък върху средата. Със съдействието на МОСВ от Габрово е организиран транспорт за гостите на фестивала, които се очаква да бъдат около 2 хиляди души - те ще имат възможност да се придвижат до планината организирано, вместо със сбоствени коли.

Фестивалът на "зелените" идеи в действие е тридневен, с изключително разнообразна програма, организирана в своеобразни фестивални „квартали", чието послание е промяна за по-устойчив свят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.